Nieuwe partijen voor jong en oud

Lelystad 28 december 2017
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad doen twee nieuwe partijen mee. Forum voor de Ouderen en JongLelystad willen volgend jaar in maart een zetel krijgen. 

JongLelystad
De partij JongLelystad is opgericht door de Meral Aktan en haar broer Murat Aktan. Ze zijn 22 en 28 jaar oud. Naar eigen zeggen hebben ze de partij opgericht omdat ze wat willen betekenen voor de jonge generatie Lelystedelingen. De partij gaat zich voornamelijk richten op jong-volwassenen en jonge gezinnen. 

''We zien veel problemen in Lelystad die we willen aanpakken. Als voorbeeld de afbraak. Het gaat me aan het hart dat er zoveel wordt afgebroken en dat de stad geen identiteit vormt'', zegt Murat. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat er in de gemeenteraad meer mensen komen die in Lelystad zijn geboren en getogen. 

Forum voor de Ouderen
''Wat betreft woningen en zorg is er veel te bewerkstelligen voor ouderen in Lelystad', zegt Koeno Dreesman van Forum voor de Ouderen. Hij is één van de oprichters van de partij. Dreesman deed dat toen bleek dat 50plus niet mee zou doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens Dreesman is er zeker behoefte aan een ouderenpartij.

Op de lijst kwam in eerste instantie ook oud-wethouder en Statenlid Wout Jansen te staan. Jansen heeft zich volgens Dreesman echter teruggetrokken. Jansen zou zich volledig willen storten op zijn werk in Provinciale Staten waar hij 50plus vertegenwoordigt. Dreesman vindt het jammer maar noemt het een "begrijpelijke keuze". 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer