Zeewoldenaren in ban van dorpsquiz

ZEEWOLDE • Do 28 december 2017 | 19:45 • Donderdag 28 december 2017 | 19:45
Zestig teams uit Zeewolde proberen dezer dagen de vragen van een bijzondere dorpsquiz te beantwoorden. "Ik weet het antwoord, maar ik zeg het niet", vertelt een deelnemer.

De opdrachten staan in het vragenboek: Zeewolde 'k wis 't. Dat is een idee van vijf Zeewoldenaren, onder wie Mannes Schoppink en Erik Wallenburg. "Het idee komt uit het Brabantse dorp Heesch. Daar hebben ze de Hisse Kwis", legt Schoppink uit. 

De 75 vragen gaan vooral over het dorp, zoals het raden van logo's, slogans, hoeveel kerstbomen er zijn verkocht en hoeveel kilo restafval er is opgehaald in het dorp. Daarnaast komen ook veel algemene vragen voor in het boek. "Het is een quiz voor in de kerstvakantie om lekker saamhorig en fanatiek te zoeken naar de antwoorden", aldus Schoppink. 

De ingevulde vragenboeken moeten vrijdagavond worden ingeleverd bij Zeewolde Winterworld, de winnaar wordt 5 januari bekend gemaakt. "De hoofdprijs is 440,40 euro, dan heb je ook wat te vieren", grapt Schoppink. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel