OM vervolgt voormalig OR-voorzitter politie

Almere 29 december 2017
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat Frank Giltay uit Almere strafrechtelijk vervolgen. Hij is oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie. Dat meldt het OM vrijdag. Ook de echtgenote van Giltay en een ondernemer uit Almere worden gedagvaard.

Het onderzoek van de rijksrecherche heeft zich gericht op fraude met facturen door de voorzitter van de COR. Zijn echtgenote en de ondernemer worden ervan verdacht daaraan te hebben meegewerkt. Het OM bereidt op dit moment  een tenlastelegging voor. Daarin zal precies worden weergegeven voor welke concrete feiten de verdachten worden vervolgd. Deze tenlastelegging wordt volgende maand verwacht.

In het onderzoek zijn nog twee andere ondernemers naar voren gekomen. Zij worden ook verdacht, maar hoeven zich hoogstwaarschijnlijk niet voor de rechter te verantwoorden. Het OM gaat hen een voorstel doen voor een strafbeschikking. Het OM kan geen gevangenisstraf opleggen, maar wel zelf straffen opleggen zoals een boete of taakstraf. Als de ondernemers niet met het voorstel van het OM akkoord gaan, zal een rechter de zaak alsnog beoordelen. Waar zij precies van verdacht worden, is niet bekend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer