Terugblik: Succesvol jaar voor Marker Wadden

FLEVOLAND • Vr 29 december 2017 | 10:36 • Vrijdag 29 december 2017 | 10:36
Deze laatste week van het jaar blikt Omroep Flevoland terug op opmerkelijk of belangrijk nieuws uit 2017. Vandaag: de Marker Wadden. 

Uit het hele land kwamen mensen in maart 2017 naar de Marker Wadden om daar hun stem voor de Tweede Kamer uit te brengen. "Dat heeft de Marker Wadden heel wat bekender gemaakt", zegt Roel Posthoorn. Als projectdirecteur is hij behoorlijk in zijn nopjes. Het water wordt al wat helderder, riet en Lisdodde ontkiemen en watervogels ontdekken de eilanden ook.

"We zijn aan een groot avontuur begonnen. Het is heel fijn om te zien dat het langzaam maar zeker aan het lukken is." Roel Posthoorn is blij dat het voorspoedig gaat met de aanleg van de eilandengroep voor de kust van Lelystad. "De contouren van de 5 eilanden zijn nu klaar. Op dit moment gaat het werk gewoon door. We zijn vooral bezig met het inrichten van duinen en wandelpaden op de eilanden."

De verwachting is dat het eerste eiland klaar is halverwege 2018. Ergens in september wordt het dan definitief opengesteld voor het publiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel