Cel voor in brand steken woning

LELYSTAD • Vr 29 december 2017 | 15:51 • Vrijdag 29 december 2017 | 15:51
Een Lelystedeling is veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het in brand steken van zijn woning in de Wold. Hij draaide op 2 september de gasslang los en stichtte zo brand. Zijn stiefzoon lag boven te slapen en werd op het nippertje gered.

De rechtbank legde dezelfde straf op als door het Openbaar Ministerie was geëist. De Lelystedeling moet ook 1.500 euro schadevergoeding aan zijn buurvrouw betalen. Hij zei tegen de rechtbank dat hij zich hier niks meer van het voorval kan herinneren.

De buurvrouw hoorde de Lelystedeling vaak schreeuwen dat hij het niet meer zag zitten en de gaskraan open zou draaien. Ze trok bij diverse instanties aan de bel, zonder succes. De verdachte kampt met psychische problemen en verloor niet lang voor de brand zijn vrouw. Daar had en heeft hij het erg moeilijk mee. Maar hij heeft geen doodswens, zo benadrukte hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel