Almeerse vuilnisbakken op slot

Almere 30 december 2017
De Almeerse stadsreiniging heeft er de handen vol aan; het afsluiten van de vuilnisbakken op straat. Elk jaar rond de jaarwisseling worden honderden bovengrondse en ondergrondse afvalcontainers afgesloten om schade door vuurwerk te voorkomen.

Een team van medewerkers is er twee dagen druk mee. De bovengrondse containers sluiten ze af met een stalen plaat. Bij de ondergrondse containers wordt de stalen kiepbak op slot gedraaid. 

'Zonde van het gemeenschapsgeld'
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen worden elk jaar nog zo'n vijf of zes containers verwoest door vuurwerk, zegt Gerzon Chandler van de gemeentereiniging Almere. 'Eén ondergrondse container kost ongeveer vijfduizend euro en dat is echt jammer van het gemeenschapsgeld'. 

Als enkel de bovenkant van de container beschadigd raakt, kost dat volgens Chandler nog steeds 2500 euro. Daar komt bij dat de brandweer er ook voor moet uitrukken. De gemeentereiniging sluit ongeveer 400 ondergrondse containers en zo'n 300 bovengrondse containers af. De bakken gaan op 2 januari weer open.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer