Woonwinkels dicht: klanten in spanning

Almere 30 december 2017
Een aantal woonwinkels in het Almeerse winkelcentrum DoeMere en het nabijgelegen WoonDôme is al zo'n anderhalve week dicht. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom ze de deuren gesloten houden.
 
Het gaat onder andere om Superkeukens en ProfijtMeubel, gevestigd in DoeMere. En om de winkels in het nabijgelegen WoonDôme, zoals VT Wonen en Pronto. Klanten spreken op Facebook hun zorgen uit over bestelde producten. Sommige mensen deden een aanbetaling en vrezen nu dat de goederen niet geleverd worden.

'Juridisch probleem'
Op de deur hangt een briefje waarop staat dat er 'vanwege een juridisch probleem met een derde partij een uitlever- en verkoopverbod is opgelegd.' De winkel maakt excuses voor het ongemak en schrijft druk doende te zijn om dit geschil tot een goed einde te brengen. 

De voorzitter van de winkeliersvereniging van DoeMere, Lotte Kingma, weet niet waarom de winkels dicht zijn en of ze weer open gaan. Er zouden zo'n tien personeelsleden werken. De IMG Groep, het bedrijf achter de woonwinkels, heeft nog niet gereageerd op de sluitingen. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer