Gelukkig nieuwjaar! Flevoland knalt 2018 in

Flevoland 31 december 2017
Gelukkig nieuwjaar!
Volle feesttent in Rutten
Oliebollen staan klaar
Vrouwen tegen de mannen
Knal, boem, knal
Amsterdamse sfeer
Met oliebollen, champagne en veel vuurwerk knalde Flevoland het nieuwe jaar in. Omroep Flevoland vroeg via Facebook bij wie wij het nieuwe jaar mogen meevieren. Daar werd massaal op gereageerd. 

Mannen tegen de vrouwen
De familie Van der Star uit Almere houdt er een eigen traditie op na. Al jaren gaan zij met vrienden de hele avond lang eten en spelen zij verschillende spelletjes. De strijd vindt plaats tussen de vrouwen en de mannen. Het is een hele competitie waarbij iedereen bloedfanatiek wordt.

Feesttent
In Rutten wordt een groot feest gehouden om het nieuwe jaar in te luiden. Midden in het dorp staat een feesttent en is een aftelmoment. Rond 01:00 uur 's nachts verwacht de organisatie dat het echt druk gaat worden. Dan treedt een band op tot in de vroege uurtjes.

Boem KNAL
In Emmeloord werden we uitgenodigd door Cindy Stoop en haar vrienden. Zij sloegen voor een paar honderd euro aan vuurwerk in en knalden daarmee het nieuwe jaar in. De hele dag zijn ze in de weer met de voorbereidingen op het nieuwe jaar. ''We zijn sinds 11:00 druk in de weer met oliebollen bakken'' vertelt ze. 

Amsterdamse kroeg
In Almere Haven kwamen buren aan de Kornwierde samen om oud en nieuw te vieren. De buurt deed dit in Amsterdamse sfeer. De partytent werd ingericht als een bruin café. Daarnaast werden klassieke smartlappen gezongen en stond ook hier het vuurwerk klaar. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer