Celstraf voor breken kaak cafébezoeker

EMMELOORD • Wo 3 januari 2018 | 13:28 • Woensdag 3 januari 2018 | 13:28
Een 24-jarige man die in een café in Emmeloord de kaak van een andere bezoeker brak, moet van de rechter 16 weken de cel in. Ook moet hij meewerken aan behandelingen. Doet hij dat niet, dan wacht hem nog eens 6 weken gevangenisstraf.  

Volgens de verdachte wilde hij op 26 november op de trap naar de uitgang een vriend tegen zijn schouder slaan, maar raakte hij daarbij een passerende cafébezoeker per ongeluk in het gezicht. Door de vuistslag brak de kaak van het slachtoffer op twee plekken. Het slachtoffer en een vriend zeggen dat de verdachte bewust sloeg na een akkefietje op de trap.

De Emmeloorder moet ook een oude voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 weken gaan uitzitten omdat hij in de proeftijd weer in de fout was gegaan. Dat de man dan mogelijk zijn baan verliest, kon de rechter niet vermurwen. “Uw strafblad weegt zwaarder dan uw baan”, vindt hij.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel