Grote witte letters zaterdag teruggeplaatst bij vliegveld

Lelystad 3 januari 2018
De verdwenen grote witte letters die aan de omheining bij Lelystad Airport hingen, worden zaterdag teruggebracht. Twee oudejaarsverenigingen die de metershoge letters hadden meegenomen komen ze dan terughangen.  

Vereniging Tied Zat uit het Drentse Zorgvlied heeft in de nacht van 10 op 11 december de witte letters van het frame verwijderd en de letters 'stop' op het frame teruggehangen. Daardoor stond er er 'LelySTOP Airport'. Later in de maand haalde oudejaarsvereniging De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop meer letters en het zelfs hele frame weg. Daardoor was de naam van het vliegveld helemaal niet meer zichtbaar op het hekwerk.

Beide verenigingen wilden op een ludieke manier aandacht vragen voor de aanvliegroutes van Lelystad Airport. Die zouden zowel in Drenthe als Friesland voor overlast zorgen. 

Een woordvoerder van Lelystad Airport laat weten blij te zijn dat de letters weer terugkeren. Hoewel het vliegveld niet achter de stunt staat, gaat ze geen stappen ondernemen, zoals een aangifte bij de politie "We zien het als een ludieke actie", zo laat een woordvoerder weten. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer