Kruipruimtes in wijk de Botter staan onder water

LELYSTAD • Wo 3 januari 2018 | 19:21 • Woensdag 3 januari 2018 | 19:21
Verschillende woningen in de wijk de Botter in Lelystad hebben last van natte kruipruimtes. En dan niet alleen op dagen met slecht weer zoals woensdag. Volgens buurtbewoners kampen zij al jaren met kruipruimtes vol water en is er nog geen oplossing voor gevonden. 

Ook de kruipruimte van de familie Overbeek staat blank. ''Er staat zo'n 25 centimeter aan water in", zegt Kees Overbeek. Voor Overbeek is dat extra vervelend omdat ook de buizen van de heteluchtverwarming in de kruipruimte liggen. Deze buizen zijn inmiddels ook onder water gelopen. ''Daardoor kan de verwarming geen lucht meer afzuigen, met als gevolg dat mijn ketel kapot is gegaan.''

Het probleem van water in de kruipruimtes is bekend bij de gemeente. Inmiddels heeft de gemeente de drainage doorgespoeld. Buurtbewoners wachten nu af of het water daadwerkelijk zakt. Omwonenden vermoeden dat er ook een probleem is met de afvoer naar de sloot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel