'VisHack' om na te denken over ongewenste bijvangst

URK • Do 4 januari 2018 | 19:05 • Donderdag 4 januari 2018 | 19:05
Een tweedaags evenement om met elkaar na te denken over manieren waarop vissers ongewenste bijvangst kunnen vermijden. Daar draait het allemaal om tijdens de VisHack, die in maart zal plaatsvinden. In de organisatie zit onder andere visser Hendrik Kramer van de MDV 1 uit Urk. De MDV 1 is een experimenteel duurzaam schip.

Met experts uit de vissector en daarbuiten gaat de organisatie op zoek naar mogelijkheden om met de inzet van technologie en data ongewenste bijvangst te voorkomen. Inschrijven voor de VisHack, op 9 en 10 maart in Scheveningen, kan nog tot 21 februari. De organisatie zoekt vooral vissers, domeinexperts, coders, developers, data crunchers en andere creatieven. 
 
Hendrik Kramer houdt zich als visser bezig met duurzaamheid. Hij zoekt naar verschillende manieren om anders te gaan vissen. Hij heeft al geëxperimenteerd met de krabbenvisserij met korven en richt zich op de transitie naar een ecologisch en economisch duurzame visserij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel