"Raad heeft onvoldoende grip op grote projecten"

NOORDOOSTPOLDER • Do 4 januari 2018 | 20:10 • Donderdag 4 januari 2018 | 20:10
De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft onvoldoende grip op grote projecten. Dat concludeert de rekenkamercommissie na onderzoek. 

De commissie heeft gekeken naar de aanpak van vier projecten die jarenlang speelden in de gemeente. Namelijk het windmolenpark, de Marknesserbrug, de Bosbadhal en de Wellerwaard. Deze projecten zijn door de raad zelf voorgedragen om te onderzoeken. 

Geen duidelijke afspraken
De rekenkamercommissie ging met verschillende betrokkenen in gesprek en las de documenten die met de projecten te maken hebben. Dat heeft geleid tot verschillende conclusies. Zo ontbreekt het volgens de commissie aan duidelijke kaders en afspraken rond grote projecten en vraagt de raad tussentijds niet om informatie aan het college als daar behoefte aan is.

Wantrouwen
Daarnaast heeft de raad niet altijd scherp voor ogen wat haar rol is binnen een project en ontbreekt het soms aan inhoudelijke discussies. Ook komt het voor dat er wantrouwen is over verstrekte informatie van het college. 

Om deze punten op te lossen adviseert de rekenkamercommissie de raad om voortaan kaders vast te stellen over de aanpak van grote projecten. Daarnaast geeft het de tip mee om kennis van buiten te gebruiken bij complexe situaties.

Het rapport wordt maandagavond officieel aangeboden aan de gemeenteraad. Dat gebeurt tijdens een themabijeenkomst in het gemeentehuis.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel