Gemeente betaalt dwangsom terug aan restaurant

Almere 5 januari 2018
De uitbater van restaurant Döner Town in Almere Buiten heeft donderdag tijdens een zitting bij de bestuursrechter in Utrecht 3.000 euro terug gekregen van de gemeente. Ambtenaren van de gemeente zagen namelijk vlak voor de zitting dat er een typefout stond in de vordering van een dwangsom.

De rechter bepaalde daarna ook dat Almere de advocaatkosten moet vergoeden van de ondernemer. De gemeente wilde die juridische kosten niet betalen omdat het lang heeft geduurd voordat de ondernemer voor zijn restaurant aan het Rio de Janeiroplein een ontgeuringsinstallatie had aangelegd. Almere betoogde dat de dwangsom was opgelegd, omdat de ondernemer treuzelde. De ondernemer was in november uiteindelijk drie dagen te laat met de installatie in zijn restaurant. Hij had de dwangsom daarna direct op de rekening van de gemeente gestort, maar spande wel een rechtszaak aan. 

De ondernemer voerde in de rechtbank verder aan dat hij er niets aan kon doen dat hij te laat was. Veel tijd was verloren gegaan om toestemming te krijgen van de verhuurder. De rechter was het daarmee eens.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer