Nieuwe opzet politieke vergaderingen bevalt niet

NOORDOOSTPOLDER • Vr 5 januari 2018 | 13:44 • Vrijdag 5 januari 2018 | 13:44
De gemeenteraad van Noordoostpolder stopt in maart met de vorig jaar ingevoerde gecombineerde raads- en commissievergaderingen. Volgens griffier Robert Wassink ging het om een proef en heeft de politiek de afgelopen periode het gevoel gekregen dat er te veel druk op de vergaderingen kwam te liggen.

Omdat de raadsvergadering om 21:30 uur moet starten, kregen raadsleden soms het gevoel dat ze in de commissie onvoldoende tijd voor een onderwerp hadden. Discussies werden afgebroken en agendapunten moesten soms naar de volgende commissievergadering worden doorgeschoven.

De raads- en commissievergaderingen in Noordoostpolder vonden sinds april vorig jaar op dezelfde avond plaats. Het idee hierachter was dat de politiek sneller besluiten kon nemen. Wanneer een meerderheid van de politieke partijen het eens was over een bepaald onderwerp, kon dit al dezelfde avond worden afgehandeld. Het afgelopen jaar is dat ook met verschillende, soms ook grote voorstellen gebeurd.

RondeTafelGesprek bevalt wel
Waar de raad wel mee verder gaat, is het zogenoemde RondeTafelGesprek. Betrokkenen bij een onderwerp kunnen tijdens de behandeling van een voorstel aan tafel komen zitten en deelnemen aan het gesprek.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel