Terugblik: Leven na de grote brand

SWIFTERBANT • Vr 5 januari 2018 | 13:44 • Vrijdag 5 januari 2018 | 13:44
Dagen lang woedde de brand in de mestopslag bij de familie Franken uit Swifterbant. En 40.000 kippen lieten het leven bij die brand in 2017. De oorzaak van de brand heeft de brandweer niet kunnen achterhalen.

Het puin is inmiddels van het erf en de familie Franken wil nu graag vooruit kijken. Als het allemaal rond is met verzekering dan wil Franken opnieuw kippen gaan houden. Of dat vrije uitloopkippen of biologische kippen worden is allemaal nog niet duidelijk. Maar eind dit jaar hoopt Franken naast zijn koeien ook weer kippen te hebben op zijn erf.

"Het drama van de brand hebben we met veel praten met familie en vrienden een plek weten te geven", zegt Karina Franken. Ook het medeleven uit het dorp heeft de familie als een warme steun ervaren. 

"En dat onze dochters een derde plaats haalden op het EK showtwirlen heeft ons allemaal ook heel goed gedaan." beamen Karina en Pieter Franken. Die ook blij zijn dat ze melkkoeien hebben.

"Dat deel van het bedrijf heeft nauwelijks last gehad van de brand en de koeien zorgden ook voor de nodig afleiding", aldus Pieter. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel