Stripheldenbuurt wil geen nieuwe Vodafone-mast

ALMERE • Vr 5 januari 2018 | 14:04 • Vrijdag 5 januari 2018 | 14:04
Een groep inwoners van de Stripheldenbuurt in Almere is tegen de komst van een nieuwe hoge mast voor mobiele telefonie bij hun wijk. Vodafone heeft bij de gemeente een vergunning voor de 37 meter hoge mast aangevraagd. De mast zou nodig zijn, omdat de telecomprovider op dit moment een slechte dekking in de buurt heeft.

Tientallen omwonenden gaan komende week bezwaar tegen de aangevraagde vergunning maken. Ze zijn bang dat hun huizen minder waard worden door de komst van de mast. Ook vinden ze dat een mast hun uitzicht zou verpesten en vrezen ze voor gezondheidsrisico's. 

170 meter afstand
Volgens de omwonenden is wetenschappelijk nog steeds niet onomstotelijk vastgesteld of de straling van telefoonmasten wel of niet gevaarlijk is. Wel is volgens hen al een aantal keren door de rechter vastgesteld dat woningen door die onzekerheid over de gezondheidsrisico's minder waard worden.

Volgens de buurtbewoners hanteert een aantal gemeenten inmiddels voor de zekerheid een afstand van 400 meter van een mast tot de bebouwing. De in Almere geplande mast zou op een afstand van slechts 170 meter van woningen in de Dick Bosstraat komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel