Sijtsma-Van Nieuwkerk weg uit raad

DRONTEN • Zo 7 januari 2018 | 12:33 • Zondag 7 januari 2018 | 12:33
Chantal Sijtsma-Van Nieuwkerk vertrekt, twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen, per direct uit de gemeenteraad van Dronten. Zij zat voor de SP sinds maart 2014 in de raad en stond al niet op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen.

Sijtsma-Van Nieuwkerk meldt dat ze overstapt naar een andere partij. Ze wilde eigenlijk een pauze inlassen in haar politieke carrière, maar zag daarvan af toen ze werd benaderd door enkele andere partijen. Welke partij het is geworden, maakt Sijtsma-Van Nieuwkerk komende week bekend. Het blijft een partij aan de linkerkant van het politieke spectrum.

SP-bestuur is verrast
Voor SP-bestuurder Jan den Boer kwam haar snelle vertrek als een verrassing. Ze meldde kort voor de jaarwisseling dat ze per 1 januari haar werkzaamheden wilde stoppen, maar zei niet dat ze naar een andere partij ging. Den Boer neemt met spijt afscheid van zijn voormalige partijgenoot. 

De SP zoekt een opvolger voor de resterende periode. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel