Fabian Feliciano (10) in de race voor eigen kart

DRONTEN • Ma 8 januari 2018 | 13:20 • Maandag 8 januari 2018 | 13:20
De 10-jarige Fabian Feliciano uit Dronten doet zaterdag mee aan de finale van een talentenjacht voor jonge karters. De race is op het kartcircuit in Lelystad en er doen negen kinderen mee van 7 tot 10 jaar oud. De winnaar krijgt een eigen kart en een startbewijs voor het Chrono NK karten. Het is de eerste keer dat er een talentenjacht wordt gehouden onder jonge karters.

De talentenjacht begon afgelopen zomer. In totaal meldden 400 jonge kinderen zich aan voor de voorrondes. Iedereen die het snelst van zijn provincie was, mocht door naar de volgende ronde. Uiteindelijk zijn er na een aantal racen, negen kinderen overgebleven. 

Training
Volgens Christian Snoek van Kartcentrum Lelystad zijn de kinderen goed voorbereid. Het gaat namelijk niet alleen "om hard een rondje rijden". In november kregen de snelheidsduivels namelijk ook een heuse mediatraining van communicatieadviseur Emma Margadant. Daarnaast hebben ze ook kartles gehad. 

De wedstrijd van zaterdag valt samen met de vijfde editie van de kartbeurs

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel