Hond Gizmo neemt zelf de bus naar Batavia Stad

LELYSTAD • Ma 8 januari 2018 | 14:26 • Maandag 8 januari 2018 | 14:26
De dierenambulance in Lelystad werd maandagmorgen opgeroepen voor een hond die zelf de bus had genomen. De zes maanden oude Zwitserse witte herder Gizmo had thuis zelf de deur opengemaakt en was bij een halte in de bus geglipt. De buschauffeuse merkte dat pas bij Batavia Stad, nadat de laatste passagiers waren uitgestapt.

Met de verkeerscentrale van Arriva werd afgesproken dat de bus met hond terug naar het station zou rijden. De dierenambulance kwam daar ook naartoe.

Omdat baasje Ruud Verweij van buurtbewoners had gehoord dat Gizmo in de bus was gestapt, kwam ook hij naar het station. Medewerkers van de dierenambulance hebben Gizmo weer aan de eigenaar teruggegeven. 

Volgens baasje Ruud heeft Gizmo aan de ongeplande busreis geen nadelige gevolgen overgehouden. "Mijn vrouw neemt de hond geregeld mee in de bus. Dus Gizmo wist precies hoe het werkt. We gaan thuis nu wel de klink van de deur vervangen voor een ronde, want dit moet niet nog een keer gebeuren. Het is nu goed afgelopen, maar hij had natuurlijk ook onder de bus kunnen komen."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel