Extra geld voor bestrijding armoede onder kinderen

LELYSTAD • Ma 8 januari 2018 | 14:22 • Maandag 8 januari 2018 | 14:22
De gemeente Lelystad trekt zo'n 150.000 euro extra uit om armoede onder kinderen tussen 4 en 18 jaar te bestrijden. Het geld is bedoeld voor gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen.

Uitbreiding lopende projecten
De anderhalve ton wordt aangewend voor uitbreiding van reeds lopende projecten. Het accent ligt daarbij op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het honoreren van meer aanvragen bij het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en de Stichting Leergeld. Het aantal aanvragen neemt toe, mede door de campagne 'Kansen voor kinderen'.

Zwemlessen
De bijdrage vanuit het Jeugdsportfonds kan ook ingezet worden voor zwemlessen. Uit onderzoek van het Sportbedrijf blijkt dat er in de bovenbouw 195 kinderen zonder diploma zijn. Financiële overwegingen worden daarbij als één van de redenen genoemd. Voor inwoners met een laag inkomen kan door het inzetten van het extra geld die belemmering worden weggenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel