Lachgaspatronen gevonden bij treinstation Oostvaarders

ALMERE • Di 9 januari 2018 | 19:29 • Dinsdag 9 januari 2018 | 19:29

De politie in Almere Buiten heeft dinsdag op de parkeerplaats bij treinstation Oostvaarders zo'n 100 lachgaspatronen gevonden. Op Facebook schrijft de politie dat de patronen wel vaker worden aangetroffen, maar niet in zulke grote aantallen. "Lachen is gezond maar niet op deze wijze", aldus de politie.

Lachgas wordt gebruikt als drug. Het inhaleren van lachgas zorgt voor een kortdurende maar sterke roes die één tot vijf minuten duurt. Gebruikers kunnen lacherig worden of tintelingen krijgen. Het middel zit in patronen voor slagroomspuiten.

Deskundigen maken zich zorgen over het toenemend gebruik van lachgas door tieners. Vorige maand maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat het ministerie het moeilijker wil maken voor minderjarigen om lachgaspatronen aan te schaffen. Uit een rapport blijkt dat het gebruik van lachgas niet zonder gevaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel