Miljoeneninvestering in gebouwen gepland

Noordoostpolder 10 januari 2018
De gemeente Noordoostpolder gaat tot 2030 fors investeren in maatschappelijk vastgoed, zoals schoolgebouwen en dorps- en wijkhuizen. Alleen al voor schoolgebouwen reserveert het college maar liefst 49 miljoen. In totaal gaat het om een bedrag van 65 miljoen. De plannen werden woensdagmorgen gepresenteerd. 

De investeringen gaan naar zowel renovaties als nieuwbouw en zijn nodig omdat veel (school) gebouwen al meer dan 50 jaar oud zijn en niet meer voldoen aan de huidige eisen en behoeftes. Over de plannen voor het onderwijs is al uitgebreid gesproken met alle vertegenwoordigers van de scholen in de gemeente. Die zijn blij dat er mogelijkheden komen om multifunctionele gebouwen te realiseren die flexibel gebruikt kunnen worden en duurzaam gebouwd worden.

De twee voortgezet onderwijsscholen het Emelwerda College en het Zuyderzee Lyceum zullen in de toekomst op een gezamenlijke campus terechtkomen. Op welke locatie deze campus gaat komen is nog niet duidelijk. De bouw daarvan is gepland vanaf 2021. De scholen betalen zelf voor gemiddeld ongeveer 25 procent mee aan de plannen.

De plannen voor de vastgoedinvesteringen staan op 29 januari op de agenda van de gemeenteraad. In totaal bezit en beheert de gemeente 127 'maatschappelijke gebouwen' die in vier fases worden aangepakt. De oudste gebouwen zijn daarbij het eerst aan de beurt. 

Voor 2018 gaat er ruim 3,5 miljoen naar onder meer gymlokaal Skagerrak in Emmeloord, basisscholen Op de Wieken en De Rank in Tollebeek en Luttelgeest en Dorpshuis de Bosfluiter in Luttelgeest.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer