'Ik bouw dus ik besta'

EMMELOORD • Wo 10 januari 2018 | 16:46 • Woensdag 10 januari 2018 | 16:46
'Ik bouw dus ik besta. Dat is waarom ik modelspoortreinen zo leuk vind', zegt Hans Elbrink filosofisch. Hij is lid van Modelspoorvereniging De Sprinter uit Emmeloord. Leden van die vereniging komen wekelijks bij elkaar om te bouwen aan de verenigingsbaan, of om te rijden met hun eigen treinen. 

'Bij modelspoortreinen gaat het om de beleving', vervolgt Elbrink. 'Natuurlijk is het een technische hobby, maar er zit ook een heel andere kant aan. Het maken van het landschap en andere omgevingsobjecten zijn daar een voorbeeld van. Tegenwoordig kunnen we zelfs 3D-printers en airbrushes gebruiken om het nog realistischer te maken.' Atechnische mensen kunnen volgens Elbrink daarom ook plezier beleven aan modelspoortreinen.

Maar, geeft Elbrink toe, het imago zit niet mee. 'Mensen denken bij modelspoortreinen toch een beetje aan het idee van oude mannetjes op een zolderkamer. Maar kijk eens naar de techniek die erbij komt kijken, het is veel meer dan dat!' 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel