Nieuwe inrichting voor het stadshart

Lelystad 10 januari 2018
Het stadshart van Lelystad wordt opnieuw ingericht. Het theaterkwartier, de Promesse, de Waagpassage en het gebied tussen Parkwijk en het ABC-gebouw worden flink aangepakt, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Wethouder Janneke Sparreboom legt de plannen op 18 januari voor bij de gemeenteraad.

Waar komt de bioscoop?
Naast het Agora theater moet plaats komen voor de langgewenste bioscoop. Tegen het theater aan en rondom het marktterrein gaat ruimte komen voor horecaondernemingen. Aan de achterzijde van het theater is ruimte voor woningbouw. "Het doel is om in het eerste kwartaal van 2019 te beginnen met de herinrichting van het theaterkwartier."

Om bezoekers straks langer in het 'winkelrondje' te houden worden ook de Promesse en Waagpassage onder handen genomen. Sparreboom zet hierbij in op veel groen en komen er kleine fonteintjes in de bestrating.

Wat verandert er aan betaald parkeren?
Als het aan Sparreboom ligt krijgt het parkeerterrein bij het ABC-gebouw (tussen het stadshart en Parkwijk) slagbomen. "De consument wil niet van tevoren per uur betalen, maar achteraf per minuut. Door slagbomen te plaatsen op de parkeerplaats kunnen we daar voor zorgen." 

Sparreboom denkt dat de plannen realistisch zijn. "Als we dat stadshart af willen maken moeten we er echt een uitgaansgebied en woongebied van maken."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer