Eigenaar Primera wil camera's en betere verlichting

Lelystad 11 januari 2018
Er moeten snel beveiligingscamera's en betere verlichting komen in en rond het Lelycentre in Lelystad. Dat zegt de eigenaar van de Primera-winkel die dinsdagmiddag werd overvallen.

Volgens de ondernemer hebben de meeste winkels in het Lelycentre inmiddels goede beveiligingscamera's, maar het ontbreekt in de omgeving aan toezicht. Hierdoor kon een overvaller dinsdagavond relatief gemakkelijk de Primera binnendringen en er met een onbekend geldbedrag vandoor gaan.

De Primera-winkel was de afgelopen jaren al vaker doelwit van criminelen.

Wie moet de camera's en verlichting betalen? 
Volgens de gedupeerde ondernemer is de winkeliersvereniging in het Lelycentre te klein en niet financieel draagkrachtig genoeg om de extra maatregelen te nemen. De gemeente Lelystad en de verhuurder van het winkelcentrum zouden daarom de portemonnee moeten trekken. Het steekt de ondernemer dat de gemeente wel 6 ton in de ontwikkeling van de Gordiaan steekt, maar niks in het Lelycentre.

Sinds de sluiting van het politiebureau aan het Noorderwagenplein is de criminaliteit volgens de Primera-eigenaar rond het Lelycentre sterk toegenomen. Een nieuwe politiepost in het centrum zou volgens hem een grote vooruitgang zijn.

Steunbetuigingen
De ondernemer kreeg na de overval veel steunbetuigingen van klanten en collega-winkeliers. "Veel mensen vinden het erg vervelend dat ons nu weer zoiets moest overkomen. We hebben zelfs bloemen gekregen. Dat voelt toch wel heel erg goed."

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer