Bijna 1 miljoen subsidie voor vluchtelingenbeleid

Almere 11 januari 2018
Almere krijgt 867.000 euro subsidie vanuit het Europese fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF). Het is voor het eerst dat de gemeente zo'n groot bedrag krijgt uit dit fonds. 

De subsidie is toegekend omdat de gemeente een 'unieke integrale aanpak' heeft opgezet met het programma 'Van Vluchteling naar Almeerder'. In deze integrale aanpak krijgen vergunninghouders zo veel mogelijk zelf de regie over hun eigen integratie. Aspecten zoals huisvesting, onderwijs en deelname aan de maatschappij worden hierin meegenomen. De subsidie uit het AMIF moet voor 25% nog worden aangevuld door de gemeente.

120.000 voor onderzoek naar de effectiviteit
Daarnaast is ook een subsidie van 120.000 euro toegekend door ZonMw. Dat is een organisatie die gezondheidsonderzoek en zorginnovatie stimuleert. De gemeente heeft deze subsidie aangevraagd omdat ze wil weten hoe effectief de integrale aanpak precies is. Onderzoeksbureau VanDoorneHuiskes voert het onderzoek de komende twee jaar uit.

Lobby van de G32
Wethouder Froukje de Jonge is de nieuwe voorzitter van de themagroep vergunninghouders van de G32. Dat is een stedennetwerk van de grootste steden van Nederland. Deze themagroep is inmiddels een lobby gestart om budget te krijgen om het ontwikkelde integratiebeleid voort te zetten. De themagroep wil verder gemeenten en de doelgroep betrekken bij de uitwerking van integratiemaatregelen uit het regeerakkoord.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer