Politiek ziet verkoop stranden niet zonnig in

DRONTEN • Do 11 januari 2018 | 20:53 • Donderdag 11 januari 2018 | 20:53
De gemeenteraad van Dronten wil voorlopig niet praten over verkoop van stukken strand aan de randmeren. De raad vindt het voorstel te mager. Burgemeester en wethouders moeten daarom met een beter plan komen.

Het college wil het Abbertstrand, Ellerstrand, Boschbergstrand en Harderstrand van de hand doen. Volgens b&w gaat de kwaliteit van deze stranden achteruit en kost het beheer de gemeente veel geld. Voor enkele plekken zou interesse zijn van recreatieve ondernemers.

Eerst meer informatie
Alle fracties willen meer informatie voordat ze er verder over willen praten. Ook willen ze weten of er andere mogelijkheden voor de stranden zijn. Na de verkiezingen moet het nieuwe college met een uitgebreider voorstel komen.

Eigenaren van permanente en recreatiewoningen bij de stranden voelen zich overvallen, zo bleek donderdagavond tijdens een commissievergadering. Zij zouden het nieuws over de geplande verkoop uit de media hebben moeten vernemen en willen meer bij de plannen worden betrokken.

[https://twitter.com/VVDDronten/status/951540193017950208]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel