Kerkgenootschap koopt leegstaand bedrijfspand

ALMERE • Vr 12 januari 2018 | 15:09 • Vrijdag 12 januari 2018 | 15:09
Kerkgenootschap De Bron van het Levende Woord in Almere wil een leegstaand pand op bedrijventerrein De Steiger kopen om kerkdiensten in te houden. De kerk heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Almere. Het gebouw zal van binnen helemaal verbouwd worden. Het genootschap wil naast kerkdiensten ook andere activiteiten organiseren.

Volgens de voorganger en voorzitter van deze evangelische gemeente komen er iedere zondag zo'n 150 mensen naar de diensten. Hij verwacht dat dat aantal sterk zal groeien als ze een eigen ruimte hebben. De samenkomsten zijn nu nog in een uitgaanscentrum op hetzelfde bedrijventerrein, maar het kerkgenootschap wil graag over een eigen gebouw kunnen beschikken. 

De verbouwing van het nieuwe onderkomen kan voor een deel gedaan worden door vakmensen uit de eigen gelederen. Naar verwachting zal die verbouwing in september klaar zijn.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel