Celstraf geëist voor dreigen met vuurwapen

ALMERE • Vr 12 januari 2018 | 16:43 • Vrijdag 12 januari 2018 | 16:43
Tegen een Almeerder is 18 maanden celstraf geëist voor onder meer bedreiging, geweld en vuurwapenbezit.

Bedreiging met een vuurwapen
Het eerste incident vond plaats tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei vorig jaar in Almere. Een bewaker sloeg alarm toen hij op camerabeelden in een steegje in Almere Centrum een man zag die een pistool op een andere man richtte. De verdachte zou met het pistool hebben gedreigd nadat hij ruzie met het slachtoffer had gekregen.

Schoten gelost bij de Deen
Op 11 mei kwam de verdachte opnieuw bij de politie in beeld nadat er in de buurt van de Deen in de Danswijk schoten waren gelost. Ook hier waren camerabeelden waarop te zien was dat drie mannen een man op een bankje voor de Deen lastigvielen. Er volgde een vechtpartij en een achtervolging. Volgens de officier van justitie greep de Almeerder opnieuw naar zijn pistool en vuurde een schot in de lucht af. Omdat een agent de verdachte herkende op de camerabeelden kon die worden aangehouden.

Noodweer
De Almeerder zegt onschuldig te zijn. Bij het incident op 5 mei zou hij uit noodweer met het pistool hebben gedreigd. Met het slachtoffer had hij al een tijdje een conflict. Over het incident op 11 mei kon de Almeerder kort zijn. Hij was die dag naar eigen zeggen niet in Almere, maar in België. De uitspraak volgt over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel