Celstraf voor aanrijden jong meisje

LELYSTAD • Vr 12 januari 2018 | 16:52 • Vrijdag 12 januari 2018 | 16:52
Een 28-jarige man uit Emmeloord heeft van de rechtbank in Lelystad vier maanden celstraf gekregen omdat hij in juni 2016 twee ongelukken veroorzaakte in Lelystad. De helft van de straf is voorwaardelijk. Bij één van die ongelukken raakte een 8-jarig meisje gewond.

De man reed eerst met zijn scooter tegen een auto op in de Boswijk in Lelystad. Hij liet zijn zwangere vriendin op de grond liggen en reed weg op zijn beschadigde scooter. Even verderop reed hij in dezelfde wijk het meisje aan. Het meisje vloog daarbij een stuk door de lucht en liep een dubbele beenbreuk op.

De rechtbank legde de Emmeloorder nog eens twee weken celstraf op omdat hij geen rijbewijs had. Hij moet ook de bestuurster van de auto 150 euro schadevergoeding betalen. Daarnaast moet de man een aantal eerder opgelegde voorwaardelijke straffen uitzitten. Het gaat om twee maanden en een week celstraf. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel