Gemeente kiest andere zorgverzekeraar voor minima

LELYSTAD • Ma 15 januari 2018 | 16:39 • Maandag 15 januari 2018 | 16:39
De gemeente Lelystad biedt mensen met een minimum-inkomen en chronisch zieken ook de komende drie jaar korting op de premie van de zorgverzekering. Daarvoor heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met verzekeraar De Friesland, die daarmee Zilveren Kruis opvolgt. 

"Een collectieve zorgverzekering via de gemeente betekent méér dekking tegen een gunstige premie, omdat de gemeente een deel ervan betaalt. Zo zijn inwoners goed verzekerd en wordt de kans op onverwachte kosten verkleind", stelt wethouder Janneke Sparreboom.
 
Zilveren Kruis stopt per 1 januari 2019 met de collectieve zorgverzekering in Lelystad. Inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen per die datum overstappen. Naast de verzekering biedt De Friesland ook hulp bij schuldenproblematiek. Een vertegenwoordiger van het bedrijf houdt vanaf 15 februari elke derde donderdag van de maand een spreekuur op het stadhuis.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel