Plannen nieuwe locatie camping goed ontvangen

ALMERE • Ma 15 januari 2018 | 23:35 • Maandag 15 januari 2018 | 23:35
Op de eerste schetsen van de nieuwe locatie van camping Waterhout op Schateiland aan de Noorderplassen in Almere is weinig kritiek. Dat bleek tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden maandagavond in de Kunstlinie.

De camping behoudt de cirkelstructuur, maar dan in drie kleinere cirkels. Verder komt er een groene buffer aan de zijde van het natuurgebied en lichtmasten mogen niet hoger worden dan vier meter. Eerder bleek al uit akoestisch onderzoek dat mogelijke geluidshinder binnen de norm zal blijven. Het gebied behoudt volgens de eigenaar het groene karakter. 

Kritiek
Van de 12 ingediende zienswijzen is het merendeel ongegrond verklaard. Andere kritiekpunten zijn in de nieuwe plannen meegenomen. Omwonenden maakten zich aanvankelijk vooral zorgen over mogelijke geluidshinder en de verlichting. Ook wilden ze een 'groen' uitzicht behouden. Naar verwachting zal de politieke markt eind januari de verhuizing van de camping behandelen.

De huidige plek van camping Waterhout maakt onderdeel uit van het toekomstige Floriadeterrein. Vanwege dat evenement in 2022, de komst van de stadswijk daarna en de verbreding van de A6 is gekozen om de camping verplicht te verplaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel