Projectontwikkelaar trekt plan Tiny Houses in na kritiek

LELYSTAD • Di 16 januari 2018 | 20:29 • Dinsdag 16 januari 2018 | 20:29
Het plan van 16 Tiny Houses in de Houttuinen in Lelystad gaat niet door. De projectontwikkelaar gaat niet tot bouw over nadat de gemeenteraad zich dinsdagavond negatief had uitgelaten over het plan.

Veel omwonenden van de Houttuinen, vlak bij het volkstuincomplex, hebben bezwaar gemaakt tegen de komst van de kleine huizen. De projectontwikkelaar geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt. Hij heeft de omwonenden onvoldoende betrokken bij het uitwerken van de plannen. Zelf dacht de projectontwikkelaar dat het een stuk eenvoudiger zou gaan, maar dat proces heeft hij ernstig onderschat.

Het gebrek aan draagvlak bij omwonenden is voor verschillende politieke partijen reden om de plannen op de huidige locatie niet te steunen. De omwonenden toonden zich na afloop blij met de uitkomst van de avond. 

Een Tiny House zou tussen de 125.000 en 150.000 euro moeten kosten, zo staat te lezen op vastgoedplatform funda.nl. De projectontwikkelaar gaat nu op zoek naar een plek buiten Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel