Poppodium Underground verhuist naar theaterkwartier

LELYSTAD • Di 16 januari 2018 | 22:47 • Dinsdag 16 januari 2018 | 22:47
Poppodium Underground in Lelystad verhuist naar het theaterkwartier in het centrum van de stad. Dat is besloten tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond. Een meerderheid van de raad ging mee met een voorstel van PvdA, GroenLinks en D66.

De partijen constateren dat Underground een steeds belangrijker plaats inneemt in de Lelystadse samenleving, maar ook daarbuiten. In het pand aan de Neringweg worden concerten en feesten gegeven. Het aantal bezoekers neemt toe. Twee jaar geleden nog kreeg Underground de Promotieaward van Lelystad, maar de huisvesting van het poppodium laat te wensen over. De mogelijkheden om meer te doen ontbreken.

De politieke partijen willen dat Underground verhuist naar een plek vlak bij het Agoratheater. Het college van burgemeester en wethouders zal de motie uitvoeren, maar had liever gezien dat er eerst een onderzoek naar de verhuizing wordt gedaan.

Wanneer Underground daadwerkelijk naar het theaterkwartier verhuist is nog niet bekend.

Underground
De manager van poppodium Underground is blij met de aanstaande verhuizing. "Dat voelt als een vorm van erkenning", zegt hij. Hij is van mening dat het oude pand niet groot genoeg is. "Daarom vissen we soms achter het net als grote bands langs willen komen. Die hebben hier niet de faciliteiten voor een goed optreden." Verder is het plafond er laag waardoor het erg warm kan worden tijdens optredens. 

De nieuwe locatie komt waarschijnlijk op een plek waar het uitgaanspubliek langs komt wandelen. Ook dat is gunstig volgens de manager. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel