Urk krijgt het opnieuw zwaar te verduren

URK • Wo 17 januari 2018 | 13:23 • Woensdag 17 januari 2018 | 13:23
Door de harde wind krijgt vooral Urk het woensdag en donderdag opnieuw zwaar te verduren. De westenwind zorgt ervoor dat het water van het IJsselmeer flink wordt opgestuwd. De provincie Flevoland heeft daarom woensdagmorgen een noodkering geplaatst bij de Urkersluis. De zware metalen deur beschermt de sluisdeuren en daarmee ook het achterliggende gebied.

​Tussen 11.00 en 14.00 uur donderdag zal volgens het KNMI in Flevoland code oranje van kracht zijn.

Te laat
Bij de storm van twee weken geleden was het ook de bedoeling om de noodkering in te zetten, maar dat moest worden afgeblazen omdat het te gevaarlijk was om de metalen deur in de harde wind te verplaatsen. Volgens de provincie is de waarschuwing voor het zware weer toen te laat afgegeven, en heeft de provincie er zelf ook niet goed op ingespeeld. Om dit te voorkomen is de noodkering nu extra vroeg geplaatst. 

De provincie heeft ook noodkeringen geplaatst bij de Voorstersluis bij Marknesse en de Fries Sluis bij Rutten.

Ark op drift
Bij de storm van twee weken geleden raakte de zogenoemde Verhalenark op drift in de haven Urk. Het grote vaartuig beschadigde meerdere zeiljachten. Een aanlegsteiger werd vernield.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel