Donderdag minder treinen door verwachte storm

FLEVOLAND • Wo 17 januari 2018 | 16:47 • Woensdag 17 januari 2018 | 16:47
Donderdag rijden er door heel Nederland minder treinen omdat er zware storm wordt verwacht. Reizigers krijgen het advies de reisplanner goed in de gaten te houden.

Op het traject tussen Dordrecht en Lelystad Centrum rijden de hele dag minder Intercity's. Dat is de lijn die onder meer langs Almere Buiten, Almere Centrum, Schiphol, Den Haag en Rotterdam rijdt.

Tussen Almere en Hilversum rijden er minder Sprinters. Verder rijden er tussen Utrecht en Almere geen rechtstreekse treinen. De NS adviseert om via Weesp te reizen.

Door de aangepaste dienstregeling ontstaat ruimte om eventuele problemen op het spoor, zoals omgewaaide bomen of voorwerpen die door de wind in de bovenleiding waaien, te verhelpen.

Meer maatregelen
Rijkswaterstaat laat weten ook extra maatregelen te nemen. Op windgevoelige locaties worden extra zware bergers stand-by gezet om eventueel gestrande vrachtwagens snel te kunnen bergen.

Mogelijk sluit ook de Balgstuw bij Ens vanwege de verwachte hoge waterstanden in het IJsselmeergebied. Die ging bij de vorige storm, begin deze maand, ook twee keer omhoog.

De provincie heeft woensdagmorgen noodkeringen geplaatst bij drie sluizen. De zware metalen deuren beschermen de sluisdeuren en daarmee ook het achterliggende gebied. Het gaat om de Urkersluis op Urk, De Voorstersluis bij Marknesse en de Friese Sluis bij Rutten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel