Leerlingen Oostvaarderscollege oefenen voor NK Debatteren

ALMERE • Wo 17 januari 2018 | 16:17 • Woensdag 17 januari 2018 | 16:17
Vier leerlingen van het Oostvaarderscollege in Almere doen komende zaterdag mee aan het NK Debatteren in Utrecht. Om daarbij goed voor de dag te komen wordt er al druk geoefend. Samen met docent René Wiering trainen ze op verschillende stellingen. 

Volgens Wiering maken Tony, Quenten, Lisa en Evy een goede kans. "Ze zijn erg goed in het snel analyseren van een maatschappelijk probleem. Ze zien snel welke waarde er is verborgen en welke stappen je nodig hebt voor een goede argumentatie," legt de docent uit. Volgens hem maken ze kans op een plek in de top 10.

Leerling Tony vindt het vooral leuk om met mensen in discussie te gaan. Daarom doet hij ook mee aan deze wedstrijd. "Ik weet nu al betere manieren om mensen te overtuigen. Dat is toch wel erg leuk. Vooral mijn manier van argumenteren is veranderd. Je neemt nu de redenen mee. Dat deed ik hiervoor minder." 

In totaal doen er komende zaterdag 32 scholen mee aan de landelijke wedstrijd. Hierbij wordt de parlementaire debatvorm World Schools Format gebruikt. Dat is anders dan het Lagerhuis, waarbij veel feller gedebatteerd wordt. Een jury bepaalt op basis van argumentatie en presentatie de winnaar van het debat. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel