Aantal werklozen flink gedaald in 2017

FLEVOLAND • Do 18 januari 2018 | 9:37 • Donderdag 18 januari 2018 | 9:37
Het aantal Flevolanders met een WW-uitkering is flink gedaald vorig jaar. Dat past in de landelijke trend en het aantal daalt volgens het UWV nog steeds licht. Vooral in de bouw, het onderwijs en de zorg vonden veel mensen een baan.

Eind 2016 zaten bijna 11.000 Flevolanders in de WW, eind vorig jaar waren dat er nog 8.951. Een flinke daling, maar iets minder dan in de rest van Nederland. Van de Flevolandse beroepsbevolking zat 4,1% in de WW, gemiddeld in Nederland is dat 3,7%.
[https://localfocus2.appspot.com/5a6064b8ac1a7]

In Flevoland zijn het afgelopen jaar wel meer vacatures bijgekomen dan in de rest van het land. Er worden volgens het UWV vooral werknemers gezocht met een laag beroepsniveau in de transport en logistiek, techniek, dienstverlening of commercie.

Doordat minder mensen werkloos zijn, wordt het voor werkgevers ook moeilijker om mensen te vinden. Sectoren waar volgens het UWV moeilijk mensen voor te vinden zijn in Flevoland.

Zorg & welzijn:
- gespecialiseerde verpleegkundigen
- artsen
- verpleegkundigen (mbo).

Bouw:
- Timmerlieden
- machinemonteurs
- loodgieters
- pijpfitters.

Andere sectoren:
- ICT’ers
- hooggekwalificeerd economisch-administratief personeel
- juristen
- sommige typen horecapersoneel
- hoveniers
- vrachtwagenchauffeurs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel