Balgstuw omlaag, noodkeringen weer uit sluizen

NOORDOOSTPOLDER • Vr 19 januari 2018 | 12:19 • Vrijdag 19 januari 2018 | 12:19
Schepen kunnen weer via het Ramsdiep van het Ketelmeer naar het Zwarte Meer varen. Rijkswaterstaat heeft de Balgstuw weer laten leeglopen. De opblaasbare waterkering bij de Ramspolbrug was donderdag gesloten vanwege de harde wind en de hoge waterstand.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de vaargeul nu weer vrij, maar blijft de zogenoemde recreatiegeul voor kleinere schepen nog wel even gestremd. Door de sterke stroming is een deel van de Balgstuw namelijk niet goed teruggezakt op de bodem. Dit stuk moest nog eens opnieuw worden opgeblazen. Duikers zijn nog aan het kijken of de balg nu wel goed in zijn bedding ligt.

De provincie heeft vrijdag bij een aantal sluizen de tijdelijke noodkeringen weer verwijderd. De stalen deuren waren vanwege de hoge waterstand voor de normale sluisdeuren geplaatst. Dat gebeurde onder meer bij de Urkersluis en de Voorstersluis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel