Project om jonge vluchtelingen te laten sporten

LELYSTAD • Vr 19 januari 2018 | 15:26 • Vrijdag 19 januari 2018 | 15:26
ROC van Flevoland en Sportbedrijf Lelystad zijn een project gestart om vluchtelingen van 16 en 17 jaar in beweging te krijgen. Drie maanden lang krijgen ze iedere week een uur sportles bij De Koploper in Lelystad.

Het gaat om twee klassen, van in totaal 27 leerlingen, die voornamelijk uit Syrië en Eritrea komen. Uit gezamenlijk onderzoek van het sportbedrijf en het ROC blijkt dat van deze groep jongeren er maar een paar lid zijn van een sportvereniging. Veel zouden wel graag aan sport willen doen.

Verschillende sporten
De komende drie maanden krijgen de leerlingen een programma aangeboden dat hen verschillende sporten laat zien. Volgens het Sportbedrijf helpt het mee aan de fitheid en de integratie van deze jongeren in Lelystad.

Mogelijk wordt het programma uitgebreid met aandacht voor een gezonde levensstijl of zwemles. Meer dan de helft van de jongeren uit deze groep heeft geen zwemdiploma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel