Vier jaar cel geëist voor ontucht met stiefkinderen

Almere 19 januari 2018
Tegen een 57-jarige man uit Almere is vrijdag vier jaar gevangenisstraf, geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. De man zou in verschillende relaties vier stiefkinderen hebben misbruikt.

De Almeerder werd in 2003 al veroordeeld voor het plegen van ontucht met zijn eigen dochter, maar volgens het openbaar ministerie vergreep de man zich in de jaren negentig van de vorige eeuw ook aan drie stiefkinderen. Bovendien ging de man kort na zijn veroordeling in 2003 ook weer in de fout in een nieuwe relatie. Hij betastte de dochter van zijn vriendin in haar slaap.

De huidige strafzaak tegen de Almeerder kwam aan het rollen toen een, inmiddels volwassen, stiefdochter in 2013 alsnog aangifte deed. Zij en haar broer zouden in de jaren negentig jarenlang zijn misbruikt toen ze met hun moeder bij de man in Amsterdam woonden, maar de Almeerder ontkent dat hij haar heeft aangeraakt. De andere aangiftes zouden zijn aangedikt. Volgens de verdachte was het misbruik minder frequent en minder vergaand dan de slachtoffers zeggen.

Hoewel het om oude feiten gaat en de zaak na de aangifte lang bij justitie op de plank was blijven liggen, vond de officier van justitie een forse celstraf op zijn plaats. Ze nam het de man heel kwalijk dat hij misbruik had gemaakt van de kwetsbare positie en de loyaliteit van de kinderen. Die waren door het misbruik ‘onherstelbaar beschadigd’.

De rechtbank doet vrijdag 2 februari uitspraak. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer