Leefbaar-raadslid Bos stelt zetel beschikbaar

LELYSTAD • Za 20 januari 2018 | 9:25 • Zaterdag 20 januari 2018 | 9:25
Michael Wijngaard neemt tot de verkiezingen van 21 maart de plaats in van Tjakko Bos in de fractie van Leefbaar Lelystad. Dat bevestigt de griffie. 

Zetel opgeven
Raadslid Bos was na het zomerreces van 2017 niet meer aanwezig tijdens de raadsvergaderingen vanwege privé-omstandigheden. Omdat de fractie van Leefbaar tijdens stemmingen telkens een stem tekort kwam, vroeg fractievoorzitter Jack Schoone aan Bos of hij zijn zetel wilde opgeven. Die piekerde daar aanvankelijk niet over en liet weten dat hij voor de verkiezingen wilde terugkeren in de gemeenteraad. Volgens de griffie heeft Bos nu per brief laten weten dat hij alsnog afstand doet van zijn raadszetel.

Fusie
Bos debuteerde vier jaar geleden als fractievoorzitter van de Partij voor Lelystad in de raad. De nieuwkomer veroverde drie zetels. Nog voor de fusie met Leefbaar Lelystad in november 2015 had hij het fractievoorzitterschap overgedragen aan Wim Botter.

Wijngaard verving tot afgelopen dinsdag een half jaar de zieke Hans Zaal. Die keerde bij zijn rentree Leefbaar de rug toe en sloot zich aan bij de VVD. Wijngaard wordt 30 januari benoemd en dan bestaat de fractie naast Wijngaard en Schoone uit Marianne van der Watering (ex-IPL en LEUC) en Wim Botter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel