Minister Hoekstra geeft startsein voor Almeerse Uitdaging

ALMERE • Za 20 januari 2018 | 14:35 • Zaterdag 20 januari 2018 | 14:35
Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft in de Nieuwe Bibliotheek in Almere het startsein gegeven voor de Almeerse Uitdaging. Dat deed Hoekstra samen met wethouder Froukje de Jonge en Monique van de Wakker, voorzitter van de Almeerse Uitdaging.

De Almeerse Uitdaging moet het bedrijven en organisaties makkelijk maken om elkaar te vinden als ze zich willen inzetten bij goede doelen en initiatieven voor Almeerders. Ter gelegenheid van de start van de goede doelen marktplaats bood Vis à Vis 400 entreekaarten aan voor hun voorstellingen, inclusief diner.

'De stad heeft genoeg goede doelen'
"Dit platform is een mooi voorbeeld waarin bedrijven, organisaties en mensen elkaar tegemoetkomen in kennis, ervaring en middelen, om samen dingen die maatschappelijk belangrijk zijn mogelijk te maken", zei minister Hoekstra. Ook wethouder De Jonge is tevreden: "Het is heel mooi dat meer partijen elkaar zo kunnen vinden. Ondernemers en bedrijven hebben veel te bieden en de stad heeft genoeg goede doelen."

Ondernemersgroep pakt aanvragen op
Bedrijven willen vaak best een maatschappelijke bijdrage leveren, maar in de praktijk is dat soms lastig. "De Almeerse Uitdaging biedt de praktische oplossing hiervoor", aldus Monique van de Wakker, directeur Rabobank Almere en voorzitter van het bestuur van de Almeerse Uitdaging. Een ondernemersgroep beoordeelt de aanvragen en wijst uit hun midden een projecteigenaar aan die ervoor zorgt dat het beoogde eindresultaat wordt bereikt.

[https://twitter.com/MSchepman/status/954740905336016897]

[https://twitter.com/NLuitdaging/status/954746160677310465]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel