Wethouder De Jonge weer lijsttrekker CDA

ZEEWOLDE • Ma 22 januari 2018 | 10:41 • Maandag 22 januari 2018 | 10:41
Wethouder Egge Jan de Jonge wordt weer lijsttrekker van het CDA in Zeewolde. De 38-jarige politicus voerde de lijst bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ook aan. Afgelopen jaar werd hij de opvolger van wethouder Gerben Dijksterhuis, die burgemeester werd in het Zeeuwse Borsele.

Het CDA haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 twee zetels en vormde een coalitie met Leefbaar Zeewolde, VVD en ChristenUnie. Behalve de huidige raadsleden Van Dongen en Van der Weide staan er twee jonge nieuwkomers op de lijst. Op plek 4 en 5 staan Björn Hanekamp (1989) en Nicole Smits (1993). Volgens het CDA staan zij voor de verjonging en de toekomst van Zeewolde.

De partij zet vooral in op de groei van Zeewolde, want die inwoners zijn volgens het CDA nodig om de voorzieningen in het dorp in stand te houden. Ook een fietsbrug naar Ermelo en meer laadpalen voor elektrische auto's staan in het verkiezingsprogramma van de partij. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 21 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel