Burgemeester wint zaak van Nationale Nederlanden

EMMELOORD • Wo 24 januari 2018 | 14:29 • Woensdag 24 januari 2018 | 14:29
De gemeente Noordoostpolder hoeft verzekeraar Nationale Nederlanden geen toestemming te geven een woning in Emmeloord  binnen te gaan. Nationale Nederlanden heeft een zaak bij de kortgedingrechter in Lelystad tegen burgemeester Aucke van der Werff verloren.

De eigenaar van de woning heeft een hypotheekachterstand en de verzekeringsmaatschappij wil het huis veilen. Voor een hogere opbrengst is het noodzakelijk dat potentiële kopers eerst een kijkje kunnen nemen, stelde de advocaat. Maar de eigenaar weigerde dat. 
 
De rechter boog zich maandag over deze zaak en deed vanwege de haast die er volgens de verzekeringsmaatschappij is woensdag al uitspraak. Hij licht op een ander moment uitgebreid schriftelijk toe hoe hij tot deze beslissing is gekomen. Daarvoor was nu de tijd te kort.

De burgemeester stelt zich op het standpunt dat de gemeente Noordoostpolder niet wettelijk gemachtigd is om toestemming te geven om de woning binnen te treden. Hij werd in het gelijkgesteld door de rechter. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel