Scouting verbaasd over stopzetten subsidie

Almere 24 januari 2018
De scoutinggroepen in Almere zijn verbaasd dat de gemeente heeft besloten om geen subsidie meer te geven. 

Almere telt zes scoutinggroepen. Zij hebben een brief van de gemeente ontvangen waarin staat dat er dit jaar nog 14.000 euro beschikbaar is, maar vanaf 2019 wordt de subsidie stopgezet. De gemeente geeft aan het geld te willen gebruiken voor "wettelijke taken en activiteiten die bijdragen aan het voorkomen van jeugdhulp". 

De zes scoutinggroepen hebben een brief gestuurd aan het college van b en w en de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad. Daarin vragen zij het besluit van de gemeente terug te draaien.

Welke gevolgen heeft het stopzetten van de subsidie?
Het besluit van de gemeente komt als een grote verrassing, zegt Pascal Scholte namens de zes scoutinggroepen in de stad. "Het stopzetten van de subsidie heeft voor ons grote gevolgen. Om onze activiteiten zonder subsidie voort te kunnen zetten, moeten wij de contributie met ruim 20 euro per jeugdlid verhogen. Dat is geen optie omdat veel gezinnen dat niet kunnen betalen". 

Heeft de politiek al gereageerd?
De VVD fractie in de gemeenteraad heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. Aan de hand van de antwoorden kan de fractie bepalen of dit onderwerp op de agenda komt van de gemeenteraad. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer