Opnieuw problemen met lift in seniorencomplex

URK • Do 25 januari 2018 | 11:23 • Donderdag 25 januari 2018 | 11:23
Bewoners van seniorencomplex Het Ankerlicht op Urk hebben opnieuw te kampen met een lift die langdurig uit de running is. Het is de derde keer in een paar jaar tijd en dit keer duurt het probleem al een paar maanden.  

Nieuwe lift 
Afgelopen november ontstond kortsluiting in de lift, waardoor onderdelen zwaar beschadigd raakten. Voor reparatie moeten er spullen uit Spanje komen, maar dat duurt erg lang zegt woonstichting Patrimonium. Omdat het bovendien niet de eerste keer is dat de lift het niet doet, heeft Patrimonium besloten te investeren in een nieuwe lift.

Spanje
"We hebben een lift van Mitsubishi besteld, want die beschikt over universele onderdelen", laat de directeur van Patrimonium weten. "Daardoor zijn we niet meer afhankelijk van Spanje. Daar hadden we ook geen vertrouwen meer in, omdat het zo lang duurde", aldus de directeur. Hij wil het probleem met de lift voor "eens en altijd oplossen", maar toch duurt dat nog een poos. De nieuwe lift wordt over zo'n zes maanden geïnstalleerd. 

Alternatief
Tot die tijd kunnen bewoners gebruik maken van een andere lift, zegt de directeur: "We begrijpen dat het erg vervelend is, maar er is wel een andere lift beschikbaar. We hebben twee liften in het gebouw, waarvan de één dus stuk is, maar de andere werkt naar behoren. De liften staan honderd meter uit elkaar, dus de bewoners kunnen daar gebruik van maken."

Klachten
Ondanks de optie van een tweede lift zouden niet alle bewoners daar over te spreken zijn, zo meldt De Telegraaf. Bewoners zeggen tegen de krant weinig vertrouwen te hebben in het alternatief. "Ik ga hier bijna niet weg. Er is nog een tweede lift, maar die is helemaal aan de andere kant. Die doet het soms ook niet, zoals met die storm laatst. Dan wil ik niet beneden blijven staan", vertelt een bewoonster aan de krant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel