Dronten wil deel uitmaken van de Floriade

DRONTEN • Do 25 januari 2018 | 13:51 • Donderdag 25 januari 2018 | 13:51
De gemeente Dronten wil deel worden van de Floriade 2022 in Almere. Er is een werkgroep opgesteld met ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijs en bestuurders. Dit om Dronten te profileren in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling.

De werkgroep is deze week in gesprek gegaan met Bert Gijsberts, ambassadeur van de Floriade en Hillebrand Koning, projectleider vanuit de provincie. Doel van de bijeenkomst was om Dronten te presenteren als gemeente die veel te bieden heeft. Zoals bijvoorbeeld De Meerpaal als accommodatie voor congressen. 

Initiatiefnemer, burgemeester Aat de Jonge, is enthousiast: "Dronten laat zien actief mee te willen denken over een succesvolle Floriade. Het podium staat klaar, het is aan ons met goede voorstellen te komen. Dronten als agrarisch kenniscentrum, Dronten als grootste aardappelgemeente, Dronten als grootste bio gemeente." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel