PvdA wil geld uit gemeentefonds voor bodemdaling

ALMERE • Do 25 januari 2018 | 22:38 • Donderdag 25 januari 2018 | 22:38
Almere moet geld krijgen uit het gemeentefonds om de problemen met de bodemdaling tegen te gaan. Dat wil gemeenteraadslid Hassan Buyatui van de PvdA.

De bodem daalt de komende 30 jaar tientallen centimeters en daarom hoopt de PvdA-er dat Almere beter gaat lobbyen om geld los te krijgen uit het gemeentefonds. De Almeerse politiek boog zich donderdagavond opnieuw over de problemen rond grondverzakkingen in de stad. Aanleiding was het gaslek dat onlangs ontstond in het Pigmenthof in Almere Buiten. 

Volgens wethouder Frits Huis wordt er al jaren gelobbyd. Zo heeft Almere zich aangesloten bij het landelijke Platform Slappe Bodem. Dat is een club van Nederlandse gemeenten die extra geld van het rijk wil wegens problemen met grondverzakkingen. Volgens Huis moet Almere dit probleem zelf oplossen. "Hoe lang heeft het wel niet geduurd voordat Groningen hoog op de agenda stond in Den Haag", zegt Huis. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel